Loading color scheme

Dömötör Zoltán

A család nevében is köszönök mindent, és jó szívvel ajánlom a Búvár ABC-t mindenkinek, aki szeretné megismerni a víz alatti világot.

Véletlenül találtam a Búvár ABC-re, miközben Korfun kerestem merülési lehetőséget. Az első egyeztetések után kiderült, egy hajóval járjuk a Vörös tengert, csak valahogy mindig más-más időpontban. Ez jó előjel volt, mert aki a Lighthouse Miracle I-en szafarizik, rossz ember nem lehet. Így tehát megállapodtunk a távolból, hiszen KKZ Korfun volt, én akkor még itthon. A többi úgy ment, mint a karikacsapás. A megbeszélt időben ott volt értünk a szállásunknál kocsival, elvitt Paleokastritzára, a bázisra, és mire felocsúdtam, már zodiac"-ban ültünk. Az első, szétszóródott hajómaradványokkal tarkított merülést egy félig víz alatti cseppkőbarlang felfedezése követte. Mindkettő különleges volt, pedig a Vörös tenger igencsak magasra emelte a mércét.Következett a feleségem, és a két ifjú, akik eddig csak az elbeszéléseimből ismerték a víz alatti világot. Intro merülésüket rövid, tömör felkészítő oktatás előzte meg, és a nejem, aki nemrég még a fejét sem merte a víz alá dugni, KKZ-val kézen fogva indult felfedezni a mélységet. Utána következtek a fiatalok.

A mindannyiunk számára különleges élményt KKZ az általa készített és utólag grátisz megküldött víz alatti fotókkal tette végleg felejthetetlenné. 

Köszönjük a képeket, és ismételten az élménydús találkozást:-)

Dömötör Zoltán (alias "Igazgatózoli", alias "Matula bácsi")