Loading color scheme

Kiss Károly Zoltán
PADI búvár oktató OWSI-277855

Amikor én gyerek voltam, az nem tegnap volt. A tévében két csatorna közül lehetett választani, és hétfőn még nem volt adás! Akkor még az extrém sportok (búvárkodás, szörf, ejtőernyőzés stb.) elérhetetlennek számítottak. Én pedig minden szombat délután a tévé előtt ültem és Cousteau kapitány filmjeit néztem a tenger alatti világról, a búvárkodás szépségéről.

Elképzeltem, hogy egyszer majd én is lemerülhetek a korallzátonyok, hajóroncsok, a nagy kékség világába. Vonzott a búvárkodás. Azért vagyok most itt, mert megvalósítottam az álmomat, a búvárkodás lett a hobbim. Az álmomat, hogy lemerüljek, majd azt, hogy egyre mélyebbre merüljek. Azért lettem PADI búvároktató, mert biztos vagyok benne, hogy vannak még olyanok akiknek ez az álma, akiket ugyan úgy csábít a búvárkodás. Tarts velem, és megmutatom, hogyan valósítsd meg őket.

Molnár Zsolt
PADI búvár oktató OWSI-277931

Az én mottóm az, hogy legyen az a munkád, ami a hobbid, és egy percet sem kell dolgoznod életedben. Akkor legyen ez a búvárkodás. Alapvetően abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a világ számos pontján élhettem már. És, hogy mi a közös Dél-Afrikában, Miamiban, vagy Egyiptomban? Az hogy itt a vízi sportok a tengerparti élet a hétköznapokat jelenti, ezzel együtt a búvárkodás is. Gyerekkorom óta szörfölök, és mint mindenkinek nekem is gyakran került a fejem a víz alá. Egy szép napon úgy gondoltam, mi lenne, ha ott is maradna? 13 évesen kezdtem búvárkodás rejtelmeit feltérképezni a PADI rendszerében, és az elmúlt két évtizedben annyi tapasztalatot halmoztam fel, amennyit szívesen tovább ad az ember.

Na persze nem csak azért vagyok búvároktató, hogy másokat taníthassak, hanem, hogy közben én magam is merülhessek, hisz a búvárkodás lett az életem nagy szerelme (az egyik). Meglátod egész más olyan emberrel a búvárkodás csodáit felfedezni, megtanulni, aki szereti amit csinál, mint olyannal, aki csak a munkáját végzi.