Loading color scheme

Minden búvár víz alatti mágussá válhat ezzel az új PADI különlegességgel

Az egyik legújabb PADI Distinctive Speciality-t, a Scuba Magician-t a 2021-es DEMA kiállításon mutatták be Las Vegasban, Nevadában.

A debütálása óta több mint 181 oktató, 13 üdülőhely és számtalan tanuló jelentkezett Scuba Magician-nak. Az Anton szakács - egy díjnyertes bűvész és PADI MSDT - által létrehozott tanfolyamot úgy tervezték, hogy a PADI oktatók korábbi bűvésztapasztalat nélkül is taníthassák, és célja, hogy egyszerre oktasson és szórakoztasson.

Rich Hopkins, a PADI tanfolyam igazgatója elmondta: "A Scuba Magician forradalmasítani fogja a búvárkodás tanításának és tanulásának módját. A 25 évem alatt még soha nem láttam ennél hatékonyabb előadást".

 

A Scuba Magician az öt M-et követi: A varázslat emlékezetesebbé teszi az üzenetet. Amikor tanítasz, pontosan ezt akarod, mondja Anton. Oktatóként részletezte, hogyan használta rendszeresen a bűvészetet a tanfolyamain a búvárkodás tanításának módjaként, még olyan nehéz témákat is feldolgozva, mint a nitrogénfelszívódás és a narkózis, hogy a tanulók jobban megértsék a koncepciót. De csak akkor kezdett formát ölteni a speciális tanfolyam ötlete, amikor egy különösen szürke merülési napot élt át egy fenomenális búvárkodásáról ismert helyszínen. Miután rossz látási viszonyok között vezetett egy merülést, és erős hullámzást tapasztalt, úgy döntött, hogy bemutat néhány bűvésztrükkjét, hogy szórakoztassa a búvárokat a biztonsági megálló alatt. "Azonnal láttam a különbséget a viselkedésükben. A szemükben a gyermeki csodálkozás tekintete tükröződött, buborékok jöttek ki a légzőkészülékükből, miközben nevettek" - mondta. Miután felbukkantak a felszínre, az egyik búvár még azt is kijelentette, hogy ez volt "a valaha volt legjobb merülés"!

Anton hamar rájött, hogy a bűvésztrükkjei segítettek feldobni egy egyébként nem túl emlékezetes merülést. Amikor a túra résztvevői megkérték, hogy mutasson nekik néhány bűvésztrükköt, amit aztán ők is megoszthatnak a barátaikkal, abban a pillanatban megszületett a Scuba Magician tanfolyam.

Anton körülbelül egy évet töltött a tanfolyam létrehozásával, tesztelve trükkjeit és tanításait több búvároktatón, akik az első Scuba Magician tanítványai voltak.

 

Karl Shreeves, a PADI oktatási és tartalomfejlesztési igazgatója szerint a specialitás kidolgozásának folyamata egyszerű a PADI oktatók számára, de a specialitás elkészülte után azt be kell nyújtani a PADI regionális központjához felülvizsgálatra és jóváhagyásra.

Anton létrehozott egy csapatcsomagot, amely tartalmazza a Scuba Magician kézikönyvet, az It-Ain't-Magic Kitet, a videó oktatókönyvtárat, az exkluzív hozzáférést az Inner Secrets adatbázishoz, a megkülönböztető specialitás vázlatát és a tanfolyam tanításának jogát.