Loading color scheme

Mi az a PADI Equipment Specialist?

Ez a tanfolyam felkészít arra, hogy önállóan gondoskodj a felszerelésedről.

Ha jól vigyázol a felszerelésedre, az is jól fog vigyázni rád.

A búvárfelszerelés karbantartásának és a felszerelés meghibásodásainak kezelésének megtanulása a terepen létfontosságú készség. A PADI Equipment Specialist tanfolyamon elsajátított készségek - a kiégett O-gyűrű cseréjétől kezdve a légzőkészülékek és a BCD-k megfelelő tisztításáig és karbantartásáig - szó szerint megmenthetik a merülést, különösen akkor, ha önállóan merülsz egy bajtársaddal, nem pedig profi búvártámogatással.

Előnyök
A búvárkodás nem csak felszerelésigényes sport - 100 százalékban felszerelésfüggő, és megfelelően működő felszerelés nélkül a búvárkodás a legjobb esetben is búvárkodási kirándulássá, rosszabb esetben vészhelyzetessé válik. Az alapvető felszerelésjavítási és karbantartási ismeretek előnyei túlmutatnak a felszerelés meghibásodásának kezelésén. Megtanulod, hogyan tisztítsd és ápold megfelelően az összes búvárfelszerelésedet, ami jelentősen meghosszabbítja a felszerelésed élettartamát, így még évekig élvezheted a búvárkodást a felszereléseddel. 

Mit fogsz tanulni
A PADI Equipment Specialist tanfolyam a PADI eLearning-en keresztül zajló tudásfejlesztő programmal kezdődik. Ez számos alapismerettel foglalkozik, például azzal, hogyan működik a búvárfelszerelésed, és hogyan kell megfelelően karbantartani a felszerelésedet.

A személyes foglalkozások során oktatód javasolhatja, hogy hozd magaddal a saját felszerelésedet, vagy biztosíthat olyan felszerelést, amelyet használhatsz, miközben megtanulod, hogyan működik a felszerelés, és hogyan kell elvégezni a kisebb karbantartási műveleteket.

Gyakorolni fogod a búvárok által a vízben tapasztalt gyakori felszerelési problémák megoldását is, és összeállíthatod a saját mentőcsomagodat olyan tárgyakból, mint a tartalék O-gyűrűk, tartalék második fokozatú szájrészek, uszony- és maszkszíjak, valamint egyéb olyan tárgyak, amelyeket a búvártáskádban tarthatsz ilyen helyzetekre. A PADI Equipment Specialist tanfolyam elvégzésének nincs más előfeltétele, mint a nyíltvízi (vagy junior nyíltvízi) búvárképesítés.