Loading color scheme

Egyiptomi kalandtúra 2024.10.21-11.03

A Szíwa program igazi egzotikus kaland, gyerekekkel is simán élvezhető, hiszen tele van pancsolással, van benne hegymászástól kezdeve a sivatagi szafariig minden. Sok az utazás, sok látnivalóval útközben. Buszaink minősége is gondoskodik a kényelemről az egész úton.

 

A program röviden a következő:

Indulás: 2024. 10. 21. 23:10 Wizz Air járattal

Az induló repülő járat módosulása miatt, Szíva oázisban egy nappal többet leszünk. Ennek a napnak a programját később kapom meg….

 1. nap: Érkezés (22.-e 03:35) és elutazás Alexandriába. Csomagolt reggeli útközben. Érkezés után alexandriai városnézés, öböl, Qajtbey erőd, Kom el-Suqafa katakombák, ebéd, Trajanus oszlopai, ebéd majd elutazás a Szíwa oázisba. Érkezés az esti órákban, vacsora.
 2. nap: Szíwa. Reggeli után Kleopátra fürdő, Ámon templom, sós tavak, termálfürdő, Almaza hegy (kristályhegy), naplemente a tetejéről.
 3. nap: Szíwa. Reggeli után Holtak hegye (fáraókori sírok, Fatnasz sziget sós tavak, édesvízű forrás. Este bográcsgulyás.
 4. nap: Szíwa. Reggeli után berber agyagvár, majd kis pihenés a szállodában ( van 2 medence) majd délután Bír Wahed sivatagi szafari (lástd katalógus)
 5. nap:  Ez a +napunk
 6. nap: Reggeli után elindulunk Kairó felé, útközben megtekintjük a híres Kleopátra partot (Afrika legszebb tengerpartja), illetve El Alameinben a katonai múzeumot. Vacsora a szállodában Kairóban.
 7. nap: Reggeli után Gízai piramisok és a Nagy Szfinx, ha nem lesz nyitva az új múzeum, a NMEC (Egyiptomi civilizáció Nemzeti Múzeuma), ebéd, Citadella és a Mohamed Ali mecset,  Khan el-Khalili nagybazár és a mecsetek utcája, majd a pihi a szállodában.
 8. nap: Reggeli géppel repülés Hurghadára. Szállás elfoglalása Pihenés
 9. -12 nap: Hurghada; Pihenés, búvárkodás, leégési felületek kezelése….
  13.nap: Hazautazás.

Érdekelnek a részletek? Minden megtalálsz a Kaland katalógusában IDE KATTINTVA

Az árakat pedig IDE KATTINTVA tudod megnézni.